söndag 26 oktober 2014

#BörjarDettaBliEnReceptBlogg?


Fick en rejäl sovmorgon på jobbet i morse, hör inte till vanligheten.. provade på en ny variant på frukosten,,


  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 mogen avokado
  • Lite valnötter
Mixa med stavmixer ..klart! Mumsigt om ni frågar mig!





Plock lunch i form av.. (hörs äckligt men är gött)

  • 1 stekt ägg (kryddat med oregano)
  • 4 skivor burkskinka
  • 1 ostkorv (kötthalt 78%)
  • 4 skivor salami
  • 4 skivor leverpastej
  • 2 st stekta baconlängder
Mätt deluxe!






Middagen som var så supergod! Fick receptet av Ann-Britt på jobbet.. :)


  • 700 g kycklingfiler 
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt,peppar,timjan
  • smör till stekning 

  • 2 dl creme fraiche 
  • 125 g ädelost
  • 1,5 dl valnötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk kycklingfond
1. sätt ugnen på 200 grader.

2. skär filerna på längden, finhacka lök och vitlöken. stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. tillsätt kycklingbitarna och stek ca några minuter per sida. salta, peppra och krydda med timjan. 

3. lägg kycklingbitarna och löken i en ugnssäker form. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, creme fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. gratinera 30 minuter. servera med exempelvis haricot vertes och en god sallad med olja/salladskryddor. 



Testa middagsreceptet! Även om ni inte äter LCHF.. den är super smarrig!! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar